Det er store fordeler med å bruke naturlige oljer i ansiktet i stedet for for kremer. I tillegg til at oljer kan fukte mer i dybden, har de også fordeler ved at de har egenskaper som reparerer hud. Ansiktsoljer kan også anvendes for å motvirke ulike hudproblemer. I et kaldt klima som vårt er det nødvendig for de aller fleste å tilføre fukt for at huden i ansiktet skal ha det bra.

Stort sett alle kan bruke olje i ansiktet uten problemer. Om man har kvisete eller fet hud har man kanskje fått høre at man bør unngå å tilføre ytterligere olje da det kan forverre problemene, men det stemmer ikke. Til tross for hva man kanskje skulle tro, kan man ved å rutinemessig bruke riktig sort olje redusere problemer med kviser og fet hud i ansiktet. Oljen tetter ikke porene om man bruker den regelmessig. Å legge på en god ansiktsolje gjør i stedet at huden selv reduserer produksjonen av talg. Talg er hudens egen olje som i for store mengder kan tette igjen porene.

Beste ansiktsoljen 2024: Gulrotolje: Rosenserien

Gulrotolje er en olje som er full av vitaminer som styrker huden. En bonus ved å bruke gulrotolje som ansiktsolje er at den gir huden en oransje fargetone som gjør at du ser sunnere og mer solbrun ut.

KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no

ansiktsolja

Fordeler med å bruke rene oljer i ansiktet i stedet for ansiktskremer

Ansiktskremer inneholder ofte en mengde tilsetningsstoffer, som for eksempel konserveringsmiddel eller emulgeringsmiddel. Tilsetningsstoffene benyttes ofte for å øke holdbarhetstiden på kremen, eller til og med bare for å fylle den ut. Ved å velge en ren vegetabilsk olje slipper man å tilføre unødvendige tilsetningsstoffer til vår ofte følsomme hud. Ren olje er et ferskt produkt som har den ulempen at den kan harskne med tiden. Men bruker man oljen regelmessig, noe som også er meningen, er det liten risiko for at den rekker å bli dårlig.

Siden en ren olje ikke inneholder vann er den veldig godt egnet å bruke selv når det er kaldt ute. Det er også i kaldt klima at huden trenger mest fuktighet. En grunn til at mange velger ansiktskremer i stedet for oljer, er misoppfatningen om at oljer etterlater en blank hinne på huden. Det er ofte ikke tilfellet. De fleste oljer blir raskt absorbert i huden. Hvis du fortsatt føler at det er oljerester i ansiktet, kan du tørke deg lett med et håndkle.

Ofte inneholder ansiktskremer også vegetabilske oljer og/eller eteriske oljer. Disse blir imidlertid ikke absorbert like lett som ren olje direkte på huden. Det er derfor fordelaktig å bruke en ansiktsolje i sin reneste form.