Ved å velge riktig hårolje kan vi gjøre håret vårt mye sunnere og fyldigere. Mange naturlige oljer inneholder alle næringsstoffene som trengs for å gjøre håret vårt godt. Imidlertid kan det være greit å tenke litt ekstra på hvilken type olje som er best for akkurat ditt hår. Vi vil rettlede deg til det beste valget for akkurat deg.

Best i test: De beste håroljene 2024

ProduktBeskrivelse
Crearome Avokadoolje 100mlPopulariteten til avokadoolje som hårolje har økt betydelig de siste årene og det er gode grunner til det. Avokado er full av gode stoffer for kroppen vår, og ved å bruke oljen på den harde huden kan vi få den til å se bedre og sunnere ut enn noen gang før. Oljen kan reparere slitt og skadet hår i dybden og også holde det fritt for flass. Hvis du ikke allerede har testet avokadoolje anbefaler vi at du gjør det med det samme!
KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no
Loelle Arganolje 30 ml

<


Arganolje, eller flytende gull som det velfortjent kalles, er en olje som gir næring til håret på grunn av det høye innholdet av vitamin A, vitamin E, antioksidanter og omega 6-fettsyrer. Oljen er spesielt egnet for deg med fett hår.
KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no
Rosenserien jojobaolje
100ml


Jojobaolje er et spesielt godt valg for deg med tynt hår. Det gir mer volum til håret, mens det ved regelmessig bruk stimulerer veksten av mer hår. Oljen er også bra for deg som har sensitiv hud og hodebunn. Siden jojobaolje er veldig lik den talgen huden selv produserer, er den veldig skånsom mot huden og risikoen for at den irriterer hodebunnen er veldig liten.
KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no
Crearome Mandelolje 100ml


Mandelolje er en veldig skånsom og nyttig olje som er godt egnet å bruke hvis du har tørt hår. Det fukter og nærer håret i dybden. Oljen gir håret en fin glans, og regelmessig bruk kan kraftig redusere forekomsten av splittede hårtupper.
KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no
Crearome ricinolje 100 ml

Ricinusolje er en kjent og velprøvd olje for å få lengre og fyldigere hår. Mange anser det som den beste oljen for håret. Ricinusolje er spesielt bra for deg med som har hår med en litt grovere størrelse på selve hårstråene. Dette fordi oljen er ganske fet og tykk og fukter håret ditt på en veldig god måte. Hvis du imidlertid har for tynt hår, risikerer den å tynge ned håret på en måte som får volumet til å se mindre ut enn det er.
KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no

Velg riktig hårolje

Så lenge du velger en ren og naturlig hårolje fra planteriket kan det egentlig ikke bli feil. Naturlige oljer er alltid bra for håret ditt, og de er så godt som alltid bedre enn hårpleieprodukter som inneholder kunstige stoffer og kjemikalier. Noen oljer er imidlertid bedre egnet for visse hårtyper.

Fett hår

Fett hår er egentlig et problem med fet hodebunn. Det er generelt fra hårrøttene og utover at håret er som fetest. I motsetning til hva du kanskje tror så kan man ved å bruke hårolje i håret og hodebunnen få håret til å føles mindre fett i det lange løp. Ved å tilføre olje kan man roe ned hodebunnens egenproduksjon av talg. Talg i hodebunnen er det som gjør håret fettete. Hvis du har fett hår, bør du velge en hårolje som ikke er for fet, da du tydeligvis ikke vil tynge ned håret enda mer på kort sikt. Arganolje er et utmerket produkt for deg som har problemer med fett hår. Les mer om arganolje her.

Tørrt hår

Tørt hår har godt av olje. Kan gjerne behandles regelmessig og ofte. Gjør det til en vane å massere noen dråper olje inn i hodebunnen når du dusjer. Etterpå er det mulig å ”gre ut” oljerestene ved å dra fingrene gjennom håret. Hvor mye olje du trenger å bruke, og hvor intenst du trenger å skylle ut oljen, avhenger selvfølgelig av dine individuelle forhold og av hva hvordan du vil at håret skal se ut etterpå. Du må være forsiktig så du ikke håret ser fett ut. Et alternativ er å pakke inn håret slik oljen blir absorbert i dybden over tid. Etter gjennomført innpakning kan du vaske ut all olje med en mild sjampo. Mandelolje er en utmerket olje for å tilføre fukt til tørt hår. Les mer om mandelolje her.

Krøllete hår

Krøllete hår er ofte tørt av natur og du bør tilføre ekstra fuktighet til håret for at det skal føles bra. Derfor er det bra å bruke litt hårolje regelmessig når du vasker håret. Det er også bra for håret å bli innpakket regelmessig med olje. Avokad olje er en halvfet olje som tilfører mye fuktighet til håret samtidig som den er relativt enkel å jobbe med i krøllete hår. Alt for fet olje kan være vanskelig å fordele i denne hårtypen. Les mer avokadoolje her.

Normalt hår

Hvis du har en normal hårtype uten spesielle behov, kan du faktisk velge hvilken som helst naturlig vegetabilsk hårolje. De fleste oljer som kommer fra planteriket har lignende egenskaper og innhold, selv om det åpenbart er variasjoner og forskjeller i konsistens. De fleste oljer er rike på vitaminer som gir næring til håret, og alle hjelper til med å fukte håret og hodebunnen. Det er en fordel å teste forskjellige oljer for å finne den som passer best. Et godt og veldig rimelig alternativ for deg med normalt hår er den klassiske kokosnøttoljen. Les mer om kokosnøttolje her.

Tykt hår

Med tykt hår mener vi hår av en grovere type. Alle oljene på dette nettstedet hjelper håret som helhet til å bli tykkere og fyldigere, da det stimulerer veksten av hår samtidig som det gir næring til eksisterende hår, noe som betyr at man mister mindre hår. Hvis du har tykke hårstrå trenger du en sterkere olje som fukter og retter ut håret. En olje som gjør jobben er ricinusoljen. Les mer om ricinusolje her.

Tynt hår

Hvis du har tynt hår og sparsomme/tynne hår, bør du for enhver pris unngå å ha en tykk olje i håret om man vil vise seg fra sin beste side. Tykke oljer tynger ned håret ditt, og for deg med tynt hår ser det ut som om du har enda mindre volum i håret. Vi anbefaler derfor jojobaolje for tynt hår! Les mer om jojobaolje her.

Å tenke på når man kjøper hårolje

Vi anbefaler at du kjøper en naturlig og ren olje. Det er mange håroljer på markedet som inneholder en blanding av forskjellige oljer og ofte ikke-naturlige kjemikalier. Kjemikaliene er ofte rent fyll for å kunne holde en lav pris på oljen, men du tjener ikke noe på å kjøpe disse fortynnede produktene. Oljene som er blandet med kjemikalier inneholder mindre av de gunstige næringsstoffene sammenlignet med ufortynnede oljer. I mange tilfeller kan tilførte kjemikalier til og med være skadelige for håret og hodebunnen, og motvirke formålet med å bruke dem i utgangspunktet. Det finnes likevel åpenbart unntak med blandinger som bare består av rene oljer. Det er alltid en god idé å lese innholdsfortegnelsen nøye! Noen oljeblandinger inneholder eteriske oljer, som kan anbefales.

Eteriska oljer kan gjøre at oljeblandingene lukter godt, og de kan også gi ekstra næring og andre gode egenskaper til håret. Imidlertid synes vi det er best å kjøpe den separat og dryppe den i håroljen din hvis du vil ha litt eterisk olje i håroljen. På denne måten vet du hva du får, og du kan velge en eteriske olje olje av høy kvalitet. Silikoner er inkludert i mange oljeblandinger, og det er delte meninger om effekter og påvirkning av silikon på kroppen, men noen studier viser farer ved å bruke silikon i håret og på huden. Vi anbefaler derfor å unngå silikoner og heller satse på naturlige vegetabilske oljer i stedett.

Oljer er fettete og klissete, og det er ofte nok med ganske små mengder i håret, så pass på å ikke overdosere. Bruk heller litt mindre, men gjenta behandlingene over lang tid. Hvis du vil vaske oljen ut av håret ditt bør du bruke milde og naturlige sjampoer. Sjampoer med mye kjemikalier kan ødelegge og tørke ut håret.