Svartkarveolje

Svartkarveolje er mirakeloljen som har få eller ingen bivirkninger. Svartkarveoljeolje kan tas oralt for å forbedre helsen, og brukes også eksternt for å forbedre huden og håret. Oljen har fantastiske antibakterielle egenskaper, og i dag forskes det for å se om den i noen tilfeller kan brukesi stedet for penicillin. Forskere har også gjentatte ganger sett at svartkarveoljen har vært i stand til å slå mange typer penicillin i tilfeller der bakteriene har blittresistente mot flere penicillinsorter. I tillegg til bakterier er oljen også effektiv mot mugg og sopp.

Hår

Svartkarveolje har vist seg å stoppe og forhindre håravfall. Nøyaktig hvordan oljen fungerer er ikke helt klart, men den har sannsynligvis flere egenskaper som til sammen er veldig gunstige for produksjonen av håret. For det første har den antioksidative egenskaper som er nyttige for håret og hodebunnen. Dens antimikrobielle egenskaper holder også bakterier som kan skape infeksjoner i hodebunnen unna. Ved at oljen fjerne de skadelige bakteriene har håret fritt spillerom til å vokse og trives. Oljen kan til og med brukes til å drepe lus. Den gir også hårsekkene den ernæringen de trenger. Siden svartkarveolje er veldig sterk i sin konsentrerte form, kan det være nødvendig å blande noen dråper av den i en vegetabilsk olje før man masserer den inn i håret og hodebunnen.

Hud

Svartkarveolje kan gjøre underverker for problemhud. Den kan kurere alt fra eksem og flassende hud til problemer med sopp. Oljen kan også brukes til å berolige irritert hud, for eksempel ved solbrenthet, og også til å behandle kviser. Akkurat som med behandling i håret, bør man spe ut oljen med en annen vegetabilsk olje før man bruker den på huden.

Fordøyelse, vektreduksjon og diabetes

Svartkarveolje har evnen til å senke blodsukkernivået. Dette betyr at ved å regelmessig innta oljen reduserer man risikoen for diabetes type 1 og type 2. Av samme grunn som oljen er bra for å redusere risikoen for diabetes, er den også bra for de som prøver å gå ned i vekt. Oljen stabiliserer blodsukkernivået, og senker kolesterolnivået, mens den stabiliserer appetitten. Studier har vist veldig positive effekter når det gjelder vektreduksjon i kombinasjon med inntak av svartkarveolje kombinert med osjon.

Kreft

Mange studier viser til svartkarveoljens evne til å bekjempe kreft. Den har vist seg å være effektiv mot lungekreft, tarmkreft, kreftceller i hjernesvulst m.m. Tilstedeværelsen av olje i kroppen kan redusere muligheten for kreftceller til å formere seg. En fordel er også at du kan ta en relativt stor mengde av oljen før du risikerer forgiftning. Følg imidlertid alltid instruksjonene på emballasjen.

Kjøpe svartkarveolje

Sørg for å velge en kaldpresset versjon av oljen. Kaldpressede oljer inneholder alltid mer næringsstoffer enn varmpressede varianter. Velg også helst en økologisk olje for helsen din og for naturens beste.

Les gjerne også om oreganoolje som har lignende egenskaper.