Tindvedfruktolje utvinnes fra de oransje bærlignende fruktene som vokser på tindvedbuskene. Tindvedbusker finnes både i Europa og Asia, og vokser oftest i fjell- og kystområder. Oljen er mørkerød eller oransje på farge, og har en rik duft. Tindvedfruktolje (eller bare tindvedolje som det også noen ganger blir referert til) har blitt brukt til medisinske formål i tusenvis av år. Blant annet har oljen blitt brukt som medisin for behandling av hoste, smerter, mageproblemer, og for å øke blodsirkulasjonen. I dag er oljen kanskje mest kjent for sin evne til å kurere hudproblemer. Den kan for eksempel være veldig effektivt mot utslett, solbrent hud, magesår og eksem m.m.

Tindvedfruktolje for huden

Man kan bruke oljen direkte på huden. Siden tindvedoljen inneholder så mye konsentrerte nyttestoffer og ofte kommer i mindre flasker, kan man tynne den ut med litt av en annen og billigere olje for å få den til å vare lengre. For eksempel er det nok at du bare slipper har en eneste dråpe i for eksempel en større mengde gresskarfrøolje før du smører den på huden.

Oljen kan for eksempel brukes til å helbrede utslett og sår. Siden den er rik på E-vitaminer og nyttige omega 3-fettsyrer, gir den det huden trenger for å reparere og fornye seg. Den kan også gi beskyttelse mot solen og brukes til å reparere solbrent hud. Mange vitner om at tindvedolje også forebygger kviser og reparerer arr etter denne typen hudproblemer. Ved at man jevnlig smører seg med oljen blir huden mer elastisk og man unngår derfor rynker og sprekker som kan oppstå hvis huden er for tørr og anstrengt. Tindvedolje er spesielt egnet for personer med tørr og moden hud. Den kan for eksempel gjøre underverker for den tynne og skjøre huden rundt øynene.

Tindvedfruktolje i kosten

Tindvedfruktolje er en naturlig kilde til omega 7 og karoten. Ved å innta oljen som et supplement til det daglige kostholdet (bare noen få dråper er nok) kan man dra nytte av dens mange nyttige egenskaper. Oljen er et populært tilskudd for kvinner i moden alder, da den blant annet motvirker tørre slimhinner.

Tindvedfruktoljen er også kjent for å virke betennelsesdempende i kroppen vår, og det antas til og med at den kan hjelpe til med å bekjempe kreft. Oljen bekjemper også såkalte frie radikaler i kroppen, noe som motvirker risikoen for infeksjoner. Antioksidantene i oljen forbedrer kroppens immunforsvar og gjør at man blir mer motstandsdyktig mot bakterier, virus og parasitter. Studier har også vist at oljen kan ha positive effekter på kroppens insulinnivå, da den kan bidra til å holde blodsukkeret på normale nivåer. Dette betyr at å innta tindvedfruktolje kan gjøre tilværelsen lettere for personer med type 2-diabetes.

Kjøpe tindvedfruktolje

Velg alltid en kaldpresset variant av oljen, da den beholder mer av de originale næringsstoffene sammenlignet med en varmpresset variant. Velg om mulig et økologisk alternativ.