Ricinolje (eng. Castor Oil) er naturlig antibakteriell og har høye nivåer av vitamin E, proteiner, mineraler og gunstige fettsyrer. Den har lenge vært brukt som et produkt for helse og skjønnhet.

Vårt valg: Beste ricinolje 2024

Den beste ricinoljen vi har testet kommer fra Crearome. Denne oljen har en litt høyere pris enn enkelte av konkurrentene, men etter vår mening er den vel verdt å betale litt ekstra for. Dette er en olje av høyeste kvalitet, full av vitaminer, proteiner, sunne fettsyrer og mer. Siden den er veldig tyktflytende, anbefaler vi å blande den med en litt annen og billigere vegetabilsk olje til bruk i håret eller på huden.

KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no

ricinolje

Ricinolje for håret

Det er flere grunner til at ricinolje kan brukes til å få mer og sterkere hår. Dels forhindrer den sopp- og hodebunnsinfeksjoner, lidelser som åpenbart kan hemme hårveksten din og forårsake hårtap. Ved å bruke ricinolje regelmessig, reduserer du drastisk risikoen for å få denne typen problemer. Og dels kan ricinoljen stimulere blodsirkulasjonen i hodebunnenn som kan bidra til å få fart på hårproduksjonen. Ricinolje kan også hjelpe til med å balansere PH-nivået i hodebunnen og mette hodebunnens naturlige oljebehov. Hvis hodebunnen i seg selv ikke klarer å produsere nok olje, eller hvis den har blitt dehydrert av ytre faktorer som været eller for mye vask med uttørkende sjampo, er ricinolje en utmerket erstatning.

Antioksidantene i ricinoljen styrker også keratinet i håret, noe som gjør det lengre, sunnere og mindre slitt. Keratin er en hormonsubstans som finnes naturlig i kroppen og danner grunnlaget for hår og negler, etc. Alt det ovenstående sammenfatter ricinolje som et virkelig mirakelmiddel for håret. Mange som har brukt oljen, vitner om at håret vokste merkbart raskere og tykkere enn før de brukte oljen.

Påfør ricinolje i håret:

  1. Ricinolje har en ganske tykk konsistens og for å lette bruken av den kan man blande den med en litt mindre tykk olje. Det går for eksempel bra å blande en halv del ricinolje med en halv del jojoba– eller kokosnøttolje.
  2. Man kan enten bruke en kam eller sine egne fingre for å begynne å påføre oljen i hodebunnen. Massér inn oljen med sirkulære bevegelser, det sprer oljen og stimulerer blodsirkulasjonen i hodebunnen, noe som fremskynder hårproduksjonen.
  3. Bruk kammen eller fingrene til å gre ut olje i resten av håret. Følg hele hårets lengde helt ut i tuppene og gjenta til oljen er fordelt i alt håret.
  4. For at oljen virkelig skal bli absorbert i håret, må den få virke i et antall timer. Ta på en dusjhette eller pakk plast eller et håndkle rundt håret. Det beste er å la oljen virke på denne måten over natten.
  5. Når behandlingen er fullført, må man sannsynligvis vaske håret med sjampo og balsam for å fjerne overflødige oljerester.

Ricinolje for øyenbrynene

Ricinolje kan ha samme effekt på øyenbrynene som for håret på hodet. Øyenbryn som er plukket altfor mye kan ha problemer med å vokse ut igjen, selv om man gir dem tid. Ricinolje kan være det som trengs for å starte produksjonen av hår i hårsekkene i øyenbrynene igjen. Smør inn øyenbrynene hver natt for å få fyldigere og tettere øyenbrynshår. Etter noen måneder merker de fleste betydelige resultater. Vitaminene og fettsyrene i oljen gir næring og stimulering for å øke ny hårproduksjon. Oljen legger seg også som et beskyttende lag over de hårene som allerede eksisterer, og forhindrer dem fra å falle av for tidlig. Selvfølgelig kan man også behandle øyenvippene med ricinolje, som påføres lettest ved hjelp av en gammel mascara-børste. Trekk børsten fra roten av øyenbrynet gjennom hele lengden for å fjerne oljen der det er behov.

Ricinolje for skjegget

Skjegg kan også dra fordel av de stimulerende og nærende egenskapene til ricinoljen. Akkurat som med håret, er det lurt å massere noen dråper olje i skjegget før du legger deg. Den nattlige behandlingen anbefales fordi det er vanskelig å ha mye olje i skjegget på dagtid uten at det ser fett ut. Skjegget trenger rett og slett tid til å absorbere oljen fullt ut hvis den skal kunne gi størst mulig effekt.

Man kan også ha litt mindre olje i skjegget på dagtid for å få en positiv effekt ved at håret får mer volum og glans. Det gjelder som nevnt bare å passe på slik at det ikke ser fett ut. Mange bruker også litt ricinolje for å få skjegget til å se noen få toner mørkere ut enn det kan gjøre når det er helt ubehandlet.

Ricinolje for hud og ansikt

Akkurat som ricinolje kan gjøre underverker for håret, kan den også ha stor effekt når den brukes på huden. Dels kan oljen gi generelt bedre og lysere hud, og dels kan den brukes som en effektiv behandling av forskjellige hudrelaterte problemer.

Ansiktsvask

Ricinolje kan brukes til å vaske ansiktet for å fjerne døde hudceller, talg og annet rusk som kan tette porene i huden og forårsake kviser. Siden ricinoljen er så tykk, må du blande den med en mer lettflytende olje som jojobaolje eller mandelolje for å få den mer lettarbeidet på huden. Massér oljeblandingen forsiktig, men grundig inn i ansiktet. Etter massasjen kan du legge et håndkle med lunkent vann over ansiktet. Vri opp håndkleet først å det ikke drypper. Vannet må elvfølgelig ikke være så varmt at du brenner deg. La håndkleet ligge over ansiktet ditt til det kjølner, gjenta etter en stund. Dette bidrar til å løse opp og transportere bort propper og smuss fra porene.

Strekkmerker ved graviditet

Hvis du er gravid er det en utmerket idé å smøre magen regelmessig med ricinolje for å gjøre huden mer elastisk og fuktig, noe som reduserer strekkmerker. Et tips er å smøre ordentlig og legge et håndkle eller plast rundt slik at oljen får en sjanse til å bli godt absorbert i huden. Å spise ricinolje når man er gravid anbefales imidlertid ikke.

Kviser

Ricinolje har også vist seg å gi resultater i behandlingen av kviser. Vask først ansiktet med varmt vann, og massér deretter oljen forsiktig med sirkulære bevegelser. La oljen ligge på ansiktet over natten og vask den bort neste morgen. Over tid bør du merke stor forbedring, huden blir renere og forekomsten av kviser er betydelig redusert.

Rynker og linjer i ansiktet

Fettsyrene i ricinoljen kan lett trenge inn i hudlagene i ansiktet og stimulere produksjonen av elastin og kollagen, noe som hjelper til med å reparere huden og holder alderstegn som rynker og linjer borte. Du kan også bruke den til å fjerne mørke ringer under øynene. Gjør det til en vane å massere litt olje i ansiktet ditt før du legger deg etter at du har vasket ansiktet. Bruk bare 2-3 dråper om gangen, mer enn det gir ikke bedre effekt fordi huden i stedet kan reagere negativt når du bruker oljen.

Kjøpe ricinolje

Vi anbefaler å velge en kaldpresset olje, da den inneholder maksimalt av oljens næringsstoffer. Ricinolje er tilgjengelig på apoteket, men disse er spesielt beregnet for invortes bruk da de brukes som avføringsmidler ved forstoppelse. De beste produktene for bruk på hud og hår finner du enkelt til den beste prisen på nett. Forsikre deg også om at oljen er økologisk, det er heldigvis de fleste på markedet i dag.