krillolje

Krillolje er rik på nyttig omega 3. Krillolje utvinnes hovedsaklig fra Euphasia Superba, som er et lite vannlevende dyr som ligner på små reker. Krill svømmer i havene i Antarktis og rundt Japan og Canada. Det er nesten utelukkende krill fra Antarktis det er snakk om når man kjøper kosttilskudd av krillolje. Antarktis har veldig rent og uforurenset hav, noe som betyr at krillen også inneholder mindre giftstoffer enn mange andre fiskearter. Omega 3 i krillolje består blant annet av de fordelaktige fettsyrene EPA og DHA. Vi trenger å innta disse fettsyrene regelmessig for å føle oss bra. Den beste måten å få i seg de fordelaktige fettsyrene på er å spise fersk fisk ofte, gjerne flere ganger i uken. Hvis du ikke klarer å få tak i så mye fisk som anbefalt, er kosttilskudd ditt i form av krillolje et utmerket alternativ.

En fordel med krillolje sammenlignet med for eksempel fiskeolje er at krilloljen kan tas opp raskere av kroppen. Årsaken til det raske opptaket avhenger av fosfolipidene i oljen. En annen fordel med fosfolipidene er at de er både fettløselige og vannløselige. Siden lipidene er vannløselige, kan de allerede oppløses i magen. Vanlig fiskeolje er ikke vannløselig og legger seg derfor som en membran øverst i magen. Problemet

medoppstøt som smaker fisk, som man kan få hvis man spiser fiskeolje eller fiskeleverolje, har man derfor ikke når man bruker krillolje i stedet.

Test: De beste produktene 2024

Nedenfor tipser vi om de to oljene vi liker best akkurat nå.

Produkt Vurdering
Pureness Krill Omega-3 

Best i test
Høy kvalitet og god pris. Fisket er merket med MSC og Eco Harvesting.

Vurdering ★★★★★

KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no


Antiinflammatoriskt

Studier har vist at krillolje virker betennelsesdempende i kroppen. Forskerne mener at omega 3 i oljen omdannes til hormoner i kroppen som frigjør betennelsesdempende prostaglandiner.

Bra for hjertet og blodkarene

Omega 3-fettsyrer har lenge vært assosiert med kardiovaskulær helse. Dette skyldes deres evne til å senke nivåene av dårlig kolesterol (LDL) i blodet, mens nivåene av det gode kolesterolet (HDL) heves.

Antioksidanter

Krillolje inneholder nyttige antioksidanter. Antioksidantene hjelper til med å holde oljen frisk før den konsumeres, og til og med i magen. De bidrar også til med å holde immunforsvaret sterkt, at øynene holder seg friske og at kolesterolet holder et godt nivå. Antioksidantene i oljen er også til fordel for deg som lever et aktivt liv og trener mye. De kan øke ytelsen og utholdenheten, og forkorte restitusjonstiden.

PMS

De antiinflammatoriske egenskapene til omega 3 og krill olje har også vist seg å redusere problemer med PMS. Ved å innta omega 3 regelmessig, har forsøkspersonene opplevd at de negative symptomene på PMS har blitt dempet. Det antas at de positive effektene blant annet har å gjøre med fettsyrers evne til å regulere og balansere hormonproduksjonen.

Antidepressiva

EPA og DHA, som begge finnes i krillolje, er bekreftet gjennom forskning til å være assosiert med humørforbedring og antidepressive effekter. Nøyaktig hva som skjer i hjernen er ikke helt klart, men det antas at hormonnivåene påvirkes gunstig samtidig som dopamin- og serotoninnivået økes.