Avokadoolje utvinnev av avokadoen. I avokadoen er det mange næringsstoffer og vitaminer. Man utvinner disse ved å kaldpresse avokadoen, og deretter kan man påføre den på huden og i håret. Avokadoolje inneholder alt fra proteiner, nyttig fett til kalium og antioksidanter.

Beste produkt 2024: Crearome Avokadoolje

En nydelig grønn olje som har en svak og skjønn nøtteaktig duft. Du kan kjenne på oljen at den er av høy kvalitet. Veldig rimelig.

KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no

Avokadoolje

Avokadoolje for huden og ansiktet

Når du smører avokadoolje på huden, utløses hudens egen produksjon av kollagen som holder rynkene borte. Fuktigheten i oljen hjelper også til med å holde huden elastisk og reduserer utseendet på linjer og rynker. Ved å påføre avokadoolje på huden gir du cellene flere av de næringsstoffene de trenger for å overleve. For eksempel blir E-vitaminene og kaliumen i oljen raskt absorbert av hudens ytre lag. Når oljen har blitt absorbert av det ytre laget av huden, tilfører den næring som kan brukes både til produksjon av nye hudceller, men også som næring for at de eksisterende cellene skal overleve.

Oljesyren i avokadoolje er betennelsesdempende og kan faktisk brukes til å kurere eller lindre mange ubehagelige hudtilstander. Avokadoolje er for eksempel effektiv mot utslett og sår, eksem, psoriasis og solbrent hud. Ved å påføre litt olje på problemområdet lindres problemet. Oljen beroliger huden og hjelper den med å leges, dels fordi den er antibakteriell og betennelsesdempende, og dels fordi den tilfører viktige næringsstoffer og vitaminer som huden trenger for å bygge frisk ny hud igjen.

Hvis du for eksempel har fått et skrubbsår eller insektbitt vasker du området grundig slik at det er helt rent. Da rekker det med en liten dråpe olje som masseres med fingeren på og rundt skaden. Det skader ikke å påføre oljen på nytt et par ganger før såret er helt helbredet. Det vil sikkert leges raskere enn hvis du ikke behandler det i det hele tatt! Avokadoolje kan også brukes for å få fin hud på områder som ellers er tørr og hard. Den kan for eksempel gjøre underverker for tørre og sprukne hæler ved regelmessig bruk. Hvorfor ikke gjøre det til en vane å smøre føttene dine med avokadoolje hver dag?

Påføring i ansiktet

Avokadoolje kan virkelig gjøre underverker for ansiktet ditt. Ved å fukte huden i ansiktet hver dag med denne oljen, holder du huden fuktig, glattere og mer elastisk. Antioksidantene og E-vitaminene gjør at huden holder seg frisk og ser ser sunn ut. Oljens antibakterielle egenskaper gjør dessuten at du blir mindre utsatt for hudorm og kviser.

Før du smører ansiktet med oljen må du først vaske det grundig. Oljen kan påføres med rene fingre eller med en vanlig bomullspute. Ansiktet kan godt være litt fuktig når du påfører oljen fordi det vil være lettere å smøre den utover ansiktet. Fordi oljen er ganske rik og fet, kan det ta flere minutter før den er fullstendig absorbert av huden. Hvis du skal ut kan du tørke ansiktet forsiktig med et fuktig håndkle like etter påføringen. På denne måten får du fjernet overflødig olje som ennå ikke er absorbert, slik at du ikke ser ut som om du har fet hud. Det er aller best å bruke avokadooljen som nattlig fuktighetskrem. Da kan du smøre inn ansiktet med mye olje, slik at alle de nyttige stoffene kan tas opp i huden i løpet av natten.

Avokadoolje for håret

Det samme innholdet i avokadoolje som er så gunstig og nærende for huden din, trengs også i håret ditt. Ved å massere inn litt avokadoolje i hodebunnen og håret etter at du har vasket det, kan du etter hvert få fantastiske resultater. På kort sikt ser håret sunnere og mer velstelt ut. Over tid, og med regelmessig bruk av avokadoolje i håret, vil det forhåpentligvis vokse ut nytt, sunnere og sterkere hår. Og i en raskere takt enn før fordi næringsstoffene i oljen stimulerer håret til å vokse raskere. Litt avokadoolje i hodebunnen kan også holde håret fritt for flass fordi oljen har egenskaper som dreper soppbakteriene og dermed forhindrer flass i å feste seg til hodebunnen.

Avokadoolje er sammen med ricinolje en av oljene det passer best å bruke i håret. Oljen har nemlig et relativt høyt innhold av umettede fettsyrer, mer enn i for eksempel kokosnøttolje. Enumettede fettsyrer er veldig nyttige for håret, og ved å bruke disse kan du bidra til at håret har det bedre. Avokadoolje er også mer lettflytende enn kokosnøttolje, noe som gjør den enklere å bruke som hårolje, og du risikerer ikke at den stivner i håret slik kokosnøttoljen kan gjøre hvis det er kaldt ute.

Kjøpe avokadoolje

Avocadoolje kan med fordel kjøpes på nettet, i vanlige skjønnhetsbutikker eller på apotek. Et godt tips er å kjøpe olje fra et kjent merke hvis du ikke vil bli lurt på kvaliteten. Det er noen billige merkevarer i markedet som ikke holder hva de lover. Forsikre deg om at oljen er kaldpresset, og velg gjerne et økologisk alternativ.