Oreganoolje har nylig blitt fremhevet som en mirakelolje på grunn av dens evne til å drepe virus og bakterier. Ufortynnet vill oreganoolje er sterk og kan brenne i munnen eller på huden ved direkte kontakt. Oreganooljens rykte som en kur mot forskjellige plager er i mange tilfeller vel fortjent. Oljen er dokumentert antibakteriell, antiviral og dreper dessuten sopp og parasitter. Egenskapene gjør den derfor effektiv ved behandling av sykdommer som forkjølelse, urinveisinfeksjoner, sopp og andre mindre infeksjoner. Noen mener at oreganooljen er et naturlig alternativ til antibiotika.

Vi anbefaler at du velger en oreganoolje utvunnet fra viltvoksende oregano. Den ville oreganoen inneholder en større andel av de aktive stoffene enn oreganoplanter som er dyrket frem for å vokse så raskt som mulig.

Flere og flere oppdager oljens gode effekt mot forskjellige problemer og sykdommer. Mange vitner om dens effektivitet mot candida eller mot tilbakevendende problemer med urinveisinfeksjoner eller sopp og kløe i underlivet.

Test: Beste produkt 2024

Den beste oregano-oljen vi har testet kommer fra Holistic. Dette er en konsentrert olje av høy kvalitet som lukter fantastisk av oregano. Bland noen dråper i et glass vann og drikk den!

KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no

Candida

Candida er en gjærsopp som finnes naturlig i kroppen. Av forskjellige årsaker kan Candidaen begynne å vokse ukontrollert og forplante seg til unaturlig høye nivåer, blant annet i tarmsystemet. Stress, alkohol og dårlig kosthold kan være noen av grunnene til at Candida sprer seg uønsket. Hvis du har spist antibiotika uten å tilføre probiotika, kan det også være utgangspunktet for at Candida begynner å vokse i tarmen. For å bli kvitt Candidaen anbefales det at du går på diett der du ekskluderer sukker og lette karbohydrater i størst mulig grad. Dette fordi sukkeret og karbohydratene gir næring til gjærsoppene og lar dem fortsette å formere seg. Husk at melk og frukt også inneholder sukker. I kombinasjon med et endret kosthold kan du effektivt drepe Candidaen ved hjelp av oreganoolje. Oreganooljen hemmer veksten av soppen, så ved å tilsette litt oreganoolje til dietten daglig, renser man effektivt overflødig candida i mage og tarmer.

Urinveisinfeksjon

Solgar Oreganoolje

Urinveisinfeksjon skyldes bakterier som kommer inn i urinveiene og opp til blæren. Urinveisinfeksjon er et mye mer vanlig problem hos kvinner enn hos menn på grunn av de anatomiske forskjellene. Oreganoolje dreper effektivt uønskede bakterier i kroppen, såvel som de som forårsaker urinveisinfeksjon. Ved å innta oreganoolje raskt når du kjenner symptomer på urinveisinfeksjon, kan du påskynde bedringen. Regelmessig inntak av oreganoolje sies å redusere risikoen for å bli smittet. Les imidlertid alltid instruksjonene på emballasjen angående dosering. Oreganoolje er en sterk olje i sin konsentrerte form og overforbruk av den anbefales ikke.

Sopp kan være falsk urinveisinfeksjon

Det er en ikke uvanlig feil å forveksle sopp i underlivet med urinveisinfeksjon. Det er lett å forveksle disse problemene med hverandre, siden symptomene kan være veldig like. Kløe og utflod i kjønnsområdet kan for eksempel forekomme både ved en urinveisinfeksjon såvel som ved soppinfeksjoner. Medisinsk er behandlingene for urinveisinfeksjon og sopp i underlivet helt forskjellige. Men faktum er at oreganoolje er et naturlegemiddel som kan hjelpe mot begge disse plagene fordi oljen er både sopp- og bakteriedrepende.

Kjøpe oreganoolje

Oreganoolje finnes vanligvis i velassorterte apotek eller helsekostbutikker på nettet. Vær forsiktig med å kjøpe ukjente billige merker, da det kan være oljer som er altfor mye fortynnet. En måte å sikre at du får en god olje på er å sjekke andelen av carvacrol i oljen. Carvacrol er den aktive ingrediensen i oreganoolje og bør være minst over 50%, etter min mening. Noen ganger er oljen for sterk til å bruke for eksempel direkte på huden, men da synes jeg det er bedre å fortynne den selv fremfor å kjøpe fortynnet olje. Sørg også for å velge en økologisk olje, hvis det er mulig.