De fleste kjenner nok igjen sitrongress fra matlaging. Det mange ikke vet er at man kan utvinne olje fra denne planten. Sitrongressolje kan brukes i mange sammenhenger for å kurere sykdmaner og gi oss bedre helse og velvære.

Sitrongressolje

Sitrongressolje for huden og håret

En av hovedegenskapene til sitrongressoljen er dens evne til å helbrede skadet hud og holde den ren fra skadelige elementer som bakterier og sopp. Ved å tilsette en eller noen dråper olje til de vanlige hudpleieproduktene dine som sjampo og dusjsgelé, gir du håret og huden en anstendig dose med den naturlige oljen. Fordi oljen er antiseptisk er den egnet for bruk når du vasker deg. Oljen fjerner og dreper alle bakterier mens den gir huden din en fin glød. Ved å sterilisere hudens porer reduserer den risikoen for at kviser skal oppstå. En bonus ved å ha oljen på huden er at den lindrer alt fra treningssmerter til andre muskelsmerter, samt hodepine.

Sitrongressolje kan motvirke håravfall og gi næring til håret ditt. Samtidig forhindrer den utbrudd av flass. Massér noen dråper olje i hodebunnen din, og la den deretter virke i bare et minutt. Skyll deretter ut oljen. Denne enkle behandlingen er nok til at håret ditt kan dra nytte av de gode egenskapene til oljen. Gjenta behandlingen litt nå og da. Les også om nattlysolje som har gode egenskaper for håret ditt.

Stress og søvn

Lukten av sitrongressolje er et kjent triks for å berolige og avstresse tankene våre. Den fungerer også svoende på kroppen, og den er derfor et utmerket naturlig middel mot søvnproblemer. Ved å bare lukte oljen, enten direkte eller enda bedre gjennom et dampbad, kan man redusere angst, irritasjon og stress. Vi anbefaler også å blande litt sitrongressolje i massasjeoljen, eller hvorfor ikke i dusjsåpen din?

Kjøpe sitrongressolje

Når man kjøper eterisk olje, bør man alltid være nøye med å kjøpe en 100% ren olje. Det er billigere oljer på markedet som er blandet, men du har liten nytte av å kjøpe dem selv om de har en lavere pris. Eteriske oljer finnes lettest på nettet i enhver større helsekost- eller skjønnhetsbutikk. Velg gjerne et økologisk alternativ.