Nyperoseolje, nyperosefrøolje, eller nypeolje, som man kort og godt kan kalle den, har mange fordeler for huden vår. Nyperosefrøoljen er full av nyttige vitaminer, antioksidanter og essensielle fettsyrer. Oljen har veldig gode egenskaper for huden, den kan brukes til å fjerne mørke flekker, linjer og til og med arr. Det er også bra som fuktighetskrem, og beroliger irritert hud.

Beste produkt 2024

Økologisk nyperoseolje fra Loelle er rik på A- og E-vitamin og antioksidanter som blant annet motvirker aldring av huden. Dette er en kaldpresset kvalitetsolje som vi kan anbefale på det varmeste.

KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no

nyperosolje

Nyperosefrøolje for hud og ansikt

Nyperosefrøolje er mindre fet enn mange andre oljer, og den blir raskt absorbert i huden. Den trenger derfor lett inn i de forskjellige lagene i huden.

Motvirker hudens aldring

Dens rike innhold av vitamin C og A får nyperosefrøoljen til å stimulere produksjonen av kollagen i huden. Kollagen er nødvendig for å holde huden ung, og ved å tilsette disse vitaminene motvirker man hudens aldringstegn. Fordi oljen trenger lett inn i huden, holder den også huden fuktig. Gjenfukting hjelper også til med å holde rynker og linjer borte. C-vitamin har også den egenskapen at den hjelper til med å reparere den ytterste huden, og bidrar til å holde ansiktshuden elastisk.

Motvirker aldersflekker

Solens UV-stråler kan skade huden din. Resultatene av solskader i ansiktet kan sees i form av såkalte aldersflekker og annen misfarging. Antioksidantene i nyperosefrøolje bekjemper de frie radikalene som forårsaker solskader. De essensielle fettsyrene i oljen bidrar sammen med vitamin A til å forbedre hudfargen, hudstrukturen og pigmenteringen. Hvis huden blir utsatt for for mye sollys, kan kollagenet i huden reduseres. C-vitaminet i nyperosefrøoljen stimulerer kollagenproduksjonen og motvirker dermed den potensielle skaden kollagenmangel kan forårsake i huden.

Leger eksem og kvisearr

De essensielle fettsyrene i nyperosefrøoljen kan helbrede arrdannelse i huden. De kan også kurere eller redusere problemer med eksem ved å stimulere produksjonen av ny og frisk hud. At oljen mykner huden og gjør den mer fleksibel, letter også helbredelsesprosessen.

Kjøpe nyperosefrøolje

Nyperosefrøolje, eller nypefrøolje eller nypeolje, er alle betegnelser på det samme produktet. Denne oljen finnes på litt større apotek. Det er også enkelt å bestille på nettet hos en av de større helsekost- eller skjønnhetsbutikkene. Det er både varmpressede og kaldpressede varianter. Forsikre deg om at du kjøper en kaldpresset olje, da den alltid inneholder mer av næringsstoffene enn dens varmpressede varianter. Velg også alltid et økologisk alternativ.

Videre lesning

Huffington Post  http://www.huffingtonpost.com/2013/06/07/rosehip-seed-oil-benefits_n_3375871.html (engelsk)

Dr. Axe https://draxe.com/rosehip-oil/ (engelsk)