Ylang ylang-oljen produseres ved å destillere blomstene fra Cananga odorata-treet som finnes naturlig i Indonesia, India og Filippinene.

Ylang Ylang-blomsten

Aromaterapi

Oljen brukes mye i aromaterapi, og man kan forstå hvorfor. Ylang Ylang har evnen til å øke lykkefølelsen samtidig som den har en avslappende effekt. Akkurat som med sedertreolje gjør duften av ylang ylang olje det lettere for oss å frigjøre stress. Oljen kan få kroppen til å slappe av rent fysisk, noe som betyr at det kan være en god behandling hvis du for eksempel har nakkesmerter.

Du kan inhalere de positive effektene av oljen ved hjelp av en aromalampe, eller ved å ha noen dråper av den i badekaret. Oljen har en mild beroligende effekt og er også angstdempende, og gjør det godt å slappe av på kvelden.

For hår og hud

Takket være dens antibakterielle og betennelsesdempende egenskaper kan Ylang Ylang olje brukes til å få sunnere hud og hår. For eksempel fjerner den bakteriene som kan forårsake kviser, slik at du kan få en renere hudfarge i ansiktet. Ved å blande noen dråper av den med for eksempel en litt større mengde kokosnøttolje har du laget en naturlig ansiktskrem. Du kan også ha noen dråper av den i din vanlige dusjsåpe for å tilføre dens nærende egenskaper til huden mens du vasker deg.

Mange vitner om at oljen kan bidra til å gjøre håret tykkere og gi det bedre glans. Her kan du igjen blande noen dråper i kokosnøttoljen og deretter massere oljen inn i hodebunnen og la den virke en stund før du skyller den ut. Oljens betennelsesdempende egenskaper holder hårsekkene sunne og kan gi sterkt og sunt hår.