Kokosolje (kokosnøttolje) har lenge vært brukt som et skjønnhetsprodukt for hud og hår. Takket være det rike innholdet av gunstige fettsyrer, proteiner og vitamin E, har den egenskaper som gjør at den kan reparere hud og hår, samt stimulere tilveksten av mer hår.

Test: Beste
kokosolje 2024:

ProduktVurdering
Virgin
kaldpresset kokosolje,
500 ml Renee Voltaire


Kokosolje Renée Voltaire
Et kvalitetsprodukt fra Renee Voltaire. En kaldpresset kokosnøttolje som er full av næringstoffer og som er bra for hud- og hårpleie, og som kan svelges. Veldig rimelig.
Vurdering ★★★★★
KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no
Kokosolje kallpresset Urtekram 425ml

En svært rimelig kaldpresset kokosnøttolje. Prisen er lav og kvaliteten er god.
Vurdering ★★★★☆
KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no
Kokosolje (uten smak) ØKO, 500 ml

En billig kokosnøttolje som fungerer godt som en hudkrem. Imidlertid er den ikke kaldpresset, noe som betyr at den har mindre av næringsstoffene igjen enn de kaldpressede variantene.
Vurdering ★★☆☆☆
KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no

Kokosnøttolje for håret

Kokosnøttoljens vitaminer og fettsyrer er veldig bra for håret og dets vekst. Oljen gir næring til hodebunnen og fjerner samtidig talg som kan tette hårsekkene.

Hårinnpakning med kokosnøttolje i håret over natten

En hårinnpakning av kokosnøttolje kan gjøre underverker for tørt, flokete, strittende eller glansløst hår. Selve innpakningen er meget enkel å utføre og gjør håret mykt og fint etterpå.

– Vask håret ditt som vanlig med sjampo og balsam

– Finn frem en stor og en liten bolle. Ha en passende mengde kokosnøttolje i den lille bollen. Hell varmt vann i den store bollen. Ved å legge den mindre bollen i vannbadet i den store bollen, smelter kokosnøttoljen sakte. Den lille bollen skal kunne stå i vannbadet på en slik måte at det ikke kommer vann i oljen!

– Gre eventuelle floker ut av håret ditt med en vanlig kam. Dette for å lette påføringen av kokosnøttoljen.

-Når oljen har smeltet fordeler du den jevnt i håret med hendene. Husk å også massere den inn i hodebunnen.

– For best mulig resultat bør du la hårinnpakningen være på hele natten. Du kan pakke et håndkle rundt hodet for å beskytte sengetøy osv. mot søl.

Avhengig av hvor langt håret ditt er kan det hende du må bruke hårnåler for å holde kontroll på håret. Hvis du ikke har mulighet til å behandle håret over natten, kan du også ta på deg en dusjhette og la oljen virke en stund. Hvis du samtidig varmer med en hårføner utenfor dusjhetten, trenger oljen hurtigere inn i håret. Behandlingen kan da gjøres på bare et kvarter.

kokosnøttolje

Kokosnøttolje mot flass

Kokosnøttolje har lenge (og akkurat som avokadoolje) vært brukt som en effektiv behandling av problemer med flass i hodebunn og hår. Mange fargestoffer og hårpleieprodukter har kjemikalier i seg som kan tørke ut hår og hodebunn og gjøre at de begynner å flasse. Fettsyrene i kokosnøttoljen har antivirale, antibakterielle og soppdrepende egenskaper. Oljen dreper ganske enkelt soppbakteriene som forårsaker flass. Kokosnøttolje er også et mye bedre og mildere alternativ til sterkere flassjampo som på sikt kan gjøre problemene større. Flassjampo kan tørke ut hodebunnen, noe som betyr at den bare flasser mer i stedet for mindre. Hvis du bruker olje i stedet holdes hodebunnen fuktig, noe som betyr at den slutter å flasse og at bakteriene får problemer med å finne feste. Det er nødvendig med flere behandlinger før flassen forsvinner. Hvis du bruker litt kokosnøttolje i håret hver eller annenhver dag, kan du imidlertid se resultater allerede etter en ukes tid.

Andre bruksområder for kokosnøttolje i håret

Solbeskyttelse

Akkurat som huden kan bli skadet av solstrålene, kan håret også bli skadet av sollys. Kokosnøttolje har en naturlig solbeskyttelsesfaktor. Hvis du planlegger å være ute i solen en hel dag, kan det være lurt å bruke litt kokosnøttolje i håret ditt før du går ut. Oljen legger seg som et tynt lag rundt hårstråene og forhindrer delvis at solens skadelige stråler kommer inn i håret.

Styling

Kokosnøttolje kan brukes som stylingprodukt i håret for å få det til å se ut slik du vil ha det. Siden mange produkter inneholder skadelige kjemikalier, er denne naturlige oljen et veldig godt alternativ. Imidlertid bør oljen bare brukes i veldig små mengder, ellers kan den se kladdete ut. Mange stylingverktøy som hårføner, tang osv. trekker all fuktighet ut av håret. Det kan derfor være en god idé å bruke kokosnøttolje i kombinasjon med andre stylingaktiviteter for å motvirke den dehydiserende effekten på håret. Hvis du har hår som lett krøller seg når det er fuktig ute, er olje et veldig godt produkt for å motvirke denne effekten.

Motvirke floker

Flokete hår er aldri fint, og man risikerer også å rive håret mye når man prøver å løse opp eventuelle floker. Ved å bruke kokosnøttolje når du grer gjennom det sammenfiltrede håret, reduserer du risikoen for varig skade på håret. Når oljen kommer inn i roten og hårsekken, blir håret mykere og mer fleksibelt. Oljen gjør at hårstråene tåler tøffere behandling enn de ellers ville ha gjort, og uten at hårstråene knekker eller blir revet ut. Regelmessig bruk av kokosnøttolje i håret reduserer også risikoen for sammenfiltring og floker fordi håret blir smidigere og lettere å forme.

Kokosnøttolje for ansiktet og huden

De fordelaktige fettsyrene og vitamin E som finnes i kokosnøttoljen, gjør det ikke bare til et opplagt produkt for håret. Innholdet er like nyttig for huden vår.

Kokosnøttolje for ansiktet

Kokosnøttolje er en veldig god fuktighetskrem og et godt næringsstoff for huden i ansiktet. Du kan bruke kokosnøttolje daglig i ansiktet. Vask og massér ansiktet og så et klikk på oljen. Det holder med en ørliten mengde. Oljen smelter av kroppstemperaturen så den er enkel å fordele påhuden. Kokosnøttoljen trenger lett inn i hudens porer og fukter dem dypt. Vent 5-10 minutter mens oljen tas opp i porene før du tørker ansiktet lett med et håndkle for å fjerne rester av oljen.

Det er viktig å rengjøre ansiktshuden fra tid til annen. Kokosnøttolje er et skånsomt rengjøringsmiddel som også fukter huden samtidig som den fjerner rusk og talg som kan tette porene. Varm litt kokosnøttolje mellom håndflatene og gni den deretter inn i ansiktet sammen med lunkent vann. Skyll deretter vekk oljen og smusset som er tatt opp av den.

Andre bruksområder for kokosnøttolje på huden

Tørre hender

Kokosnøttolje er et utmerket og helt naturlig alternativ til hånd- og hudkremer. Forsikre deg om at du alltid har en krukke med kokosnøttolje tilgjengelig både hjemme og på jobb for å holde hendene fuktige og fine. Hvis du gjør det til en vane å tilsette en liten mengde olje hver gang du vasker hendene, vil du garantert unngå tørre hender. Som en bonus får du vakre og myke hender som ser sunne og friske ut.

Barbering

Kokosnøttolje kan faktisk brukes i stedet for barberkrem ​​på beina. Gni bare litt olje mellom håndflatene så den blir varm og enkel å jobbe med før du smører den på beina. Da er det enkelt og greit å trekke barberhøvelen over beinets lengde. Olje er et naturlig og billig alternativ til andre produkter som ofte inneholder unødvendige kjemikalier. Siden oljen også er antibakteriell, reduserer den risikoen for at bakterier kommer inn i eventuelle kuttsår. I tillegg vil beina lukte fantastisk av kokos!

Sminkefjerning

Kokosnøttolje fungerer utmerket selv på vannfast mascara. Bare bruk litt olje på en bomullspinne og stryk over sminken så løsner den raskt og enkelt. Kokosnøttoljen gjør en god jobb med å bryte ned voksaktig  så vel som fargesterk sminke på en mild måte. I tillegg tilfører den huden en fantastisk fuktighet. Etter avtørkingen er det bare å vaske ansiktet som vanlig.

Fuktighetskrem for hele kroppen

Kokosnøttolje kan brukes som hudkräm for hele kroppen. Den er både et billig og ganske naturlig alternativ til andre kremer. Studier viser at oljen kan hjelpe huden med å helbrede seg selv, så det er veldig bra å smøre seg med den regelmessig. Oljen kan også forhindre at hudens egen fuktighet forsvinner., noe som gjør at den holder seg fuktig, myk og elastisk.

Glidemiddel

Kokosnøttolje kan godt brukes som glidemiddel. Den er også bakterie- og soppdrepende, så den kan ha en gunstig effekt på underlivet. Imidlertid bør oljen ikke brukes sammen med kondom, da den kan ødelegge latexen i kondomet.

Kjøpe kallpresset kokosnøttolje

Ekoolje anbefaler at man kjøper en kaldpresset kokosnøttolje for sin hud- og hårpleie. Kaldpresset olje inneholder flere fordeler for hår og hud sammenlignet med varmpresset olje. Noen av næringsstoffene forsvinner rett og slett når oljen varmes opp. Kaldpresset olje lukter mer kokos enn varmpresset olje som ofte er helt luktfri. Kokosnøttolje er tilgjengelig i vanlige dagligvarebutikker, men vi anbefaler at du kjøper olje på nettet fra en butikk som spesialiserer seg på kroppspleie, slik at du vet at du får et godt produkt. Vi anbefaler at du kjøper en økologisk olje hvis den er tilgjengelig.

Holistic kokosnøttolje