Bergamottolje er kjent for sin evne til å helbrede arr, drepe bakterier, samt kurere hodepine og muskelsmerter, for å nevne noen eksempler. Bergamott er en plante med en sitruslignende frukt. Oljen produseres ved kaldpressing av skallet fra sitrusfrukten.

I tradisjonell østlig medisin har oljen blant annet blitt brukt om medisin for å hjelpe fordøyelsessystemet og roe urolige mager.

Bruksområder for bergamottolje

Fjern arr og ujevnheter i huden

Bergamottolje kan brukes til å glatte ut eller fjerne arr eller annen skade på huden. Disse skadene kan for eksempel være resultater av sår, kviser, infeksjoner eller generelle hudirritasjoner. Man kan enkelt behandle den skadede huden ved å ha noen dråper olje på litt bomull og smøre på det berørte området. Man kan også ha litt olje i badekaret for å la hele kroppen få ta del i oljens egenskaper.

Smertelindring

Bergamottolje kan brukes til å lindre smerter og hodepine. Oljen reduserer følsomheten til nervene som registrerer smerter, og gjør dermed smertene mindre intense. Den kan godt brukes til å lindre for eksempel treningssmerter og forstuinger. Oljen er også veldig avslappende, så den kan også brukes til å lindre spenninger i kroppen. Massér noen dråper inn i huden på det punktet hvor du opplever smerter eller spenninger.

Mot depresjon

Medisiner mot depresjon kan ha mange bivirkninger. Eterisk olje kan være et naturlig supplement til disse, eller brukes til å behandle mild depresjon. Oljen inneholder stoffer som reduserer depresjon og stimulerer kroppen. Effekten av å bruke bergamottolje er for mange en økt opplevelse av glede, energi og økt blodsirkulasjon.

Stimulerer fordøyelsen

Bergamottolje stimulerer produksjonen av fordøyelsesvæsker i magen, noe som gjør det lettere å bryte ned maten på en god måte. Den stimulerer også musklene i magen til å trekke seg sammen, noe som også letter fordøyelsesprosessen. Det er også indikasjoner på at oljen kan være bra ved matforgiftning på grunn av dens antibakterielle egenskaper.

Mot forkjølelse

Oljen letter pusteproblemer ved å åpne luftveiene. Den kan derfor gjøre livet lettere når man er forkjølt. Bergamottolje løser opp og fjerner slim i luftveiene, og gjør at man kan redusere hostingen og nysingen ved å behandle med oljen. Oljen dreper også bakterier og fjerner giftstoffer som kan bygge seg opp i kroppen når man er syk. Se også Eukalyptusolje.

Kjøpe bergamottolje

Vær nøye med å kjøpe en 100% ren olje. Det er blandingsoljer på markedet med lav kvalitet som kanskje ikke gir den tilsiktede effekten i det hele tatt. De billige eksemplarene kan ha en lav pris, men du får nesten alltid det du betaler for. Den eteriske oljen kan være vanskelig å finne i handelen, men er tilgjengelig i velassorterte helsekostbutikker på nettet. Se gjerne etter et økologisk alternativ.