Granatepleolje utvinnes fra granateplefrøene. Oljen er ofte rosa på farge og har en fruktig duft. Oljen kan brukes til både medisinske formål og direkte på huden. Fordi oljen er rik på de næringsstoffene huden trenger, er den inkludert i mange kosmetiske produkter for hud- og hårpleie som såper, kremer, sjampo m.m. Imidlertid er det store fordeler med å bruke oljen i konsentrert form.

Granatepleolje for huden

Granateple

Granatepleolje har evnen til å trenge inn i huden og absorberes i dybden. Den etterlater ingen fet film. Oljen passer for alle hudtyper. Selv for personer som har problemer med fet hud passer granatepleoljen godt. Ved å påføre oljen på huden, beroliger du din egen talgproduksjon, noe som gjør det mindre sannsynlig at det vil oppstå kviser.

Oljen er naturlig betennelsesdempende, fuktighetsgivende og beroligende for huden. Egenskapene gjør at den er veldig effektiv for behandling av hudproblemer som eksem, solbrent hud og psoriasis, for å nevne noen eksempler. Ved å påføre bare en liten mengde olje på huden, stimuleres huden til å leges og rødhet forsvinner raskt. Oljen trenger inn i hudcellene og stimulerer fornyelsesprosessen. Granatepleolje finnes faktisk som en ingrediens i mange antirynkekremer, og det er det god grunn til. Fordi oljen stimulerer hudens fornyelsesprosess, hjelper den til med å jevne ut rynker og linjer i ansiktet. Oljen leger, som for eksempel tistelolje, også skadet hud effektivt.

Ved å spise oljen kan du også få mange av de næringsstoffene som også gjør godt eksternt på huden. For eksempel får du vitaminene og antioksidantene kroppen trenger for å produsere kollagen. Kollagenet holder huden fast og sunn.

Granatepleolje for håret

Oljen er ikke bare bra for helsen og huden vår, den kan også gjøre underverker for håret. Ved å massere litt olje i håret, gjerne i forbindelse med dusjing, kan man dra nytte av dens positive egenskaper. Oljen kan fukte og gi glans til tørt og matt hår. Oljen legger seg også som en beskyttende film rundt hårene, noe som forlenger levetiden deres fordi de blir mindre utsatt for skadelige ytre faktorer som forurensning og giftstoffer i omgivelsene.

Hvis man masserer oljen inn i hodebunnen tilføres vitaminer og antioksidanter fra oljen til hodebunnen, noe som stimulerer og øker blodstrømmen. Økt blodstrøm kombinert med at hårsekkene tilføres næring får håret til å vokse raskere og bli sterkere. Oljen hjelper også til med å rense hodebunnen for flass og døde hudceller som tetter porene. Det sikrer også en bra PH-verdi i hodebunnen, en forutsetning for at håret skal ha det bra på lang sikt.

Kjøpe granatepleolje

Granatepleolje er fortsatt en ganske uvanlig olje. Det kan derfor være vanskelig å finne den på vanlige apotek eller i helsekostbutikker. Vi anbefaler at du kjøper en kaldpresset olje fordi den inneholder mer av næringsstoffene enn en varmpresset variant. Velg også gjerne et økologisk alternativ.