Den gulrotoljen de fleste forbrukere kommer i kontakt med er faktisk en blanding av forskjellige oljer og gulrotekstrakter. Det er best å kjøpe den på denne måten da ufortynnet gulrotolje er veldig sterk og ikke egnet for bruk direkte på huden. Nøyaktig hva som er inkludert kan variere litt fra produkt til produkt. Gulrotolje består ofte av gulrotekstrakter og andre oljer, for eksempel  avokado- og solsikkeolje, noe som bidrar til å gjøre produktet smidig og gjøre det lettere for huden å absorbere gulrotfordelene. Gulrotekstrakt er, som det høres ut, hentet ut fra den viktigste ingrediensen i oljen, gulroten selv.  Hva er det som gjør gulrot så bra for huden og håret vårt? Vel, gulroten har et rikt innhold av vitamin A og karoten. De er begge rike på antioksidanter, og disse stoffene er gunstige for oss og huden vår.

Test av gulrotolje: De beste produktene 2024

ProduktVurdering
Rosenserien Gulrotolje 30 ml

Gulrotoljen fra rosenserien er den beste som er å få tak i. Det blir lagt merke til når man sammenligner denne med andre oljer at den er i en egen klasse. Oljen føles veldig kvalitativ og kleber ikke. Den er drøy og varer lenger enn andre merker. Bruk den på huden for ekstra farge og glans.
Vurdering: ★★★★★
KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no
Crearome Gulrotolje 100 ml
En bra olje av god kvalitet. Føles ikke fet på huden og absorberes raskt. Beste prisvalg!
Vurdering: ★★★★☆
KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no

Gulrotolje for håret

Gulrotolje er rik på A- og E-vitamin, som er vitaminer som er veldig gunstige for håret og dets vekst. Ved å tilsette disse vitaminene i håret, kan man stimulere veksten og forhindre håravfall. Gulrotoljen trenger gjennom hårsekkene og stimulerer dem til å produsere mer hår. Vitaminene og antioksidantene gir stimulans og næring som er nødvendig for at håret skal vokse. I tillegg til å stimulere veksten av mer hår, gir oljen håret en skinnende myk glans og gjør det mykt og smidig. Litt gulrotolje i håret kan også utgjøre en barriere som beskytter håret mot ytre påvirkninger som skadelig stråling fra solen, eller mot smuss og partikler i luften. For å opprettholde disse beskyttende effektene bør oljen påføres håret regelmessig, da effekten minker raskt når oljen forsvinner.

Farging, bruk av krølltang, flattang og andre måter å style håret på sliter kraftig på hårstråene. Derfor er det lurt å bruke gulrotolje regelmessig for å fukte og beskytte håret, samt gi det en sjanse til å leges igjen. Gulrotolje hjelper til med å motvirke splittede hårtupper og andre tegn som indikerer hårslitasje.

Påføring i håret

Det er forskjellige måter å bruke oljen i håret på, litt avhengig av hvilken effekt man ønsker å oppnå. Hvis det hovedsaklig er splittede hårtupper man vil behandle, kan man helle litt olje i en bolle og deretter bare dyppe tuppene i oljen. En enkel og effektiv måte å påføre oljen i håret og hodebunnen på, er å ganske enkelt dryppe litt olje på fingertuppene/håndflatene og gni oljen litt utover slik at den sprer seg og blir varm og smidig. Så er det bare å massere oljen inn i hodebunnen med fingertuppene. Massasje er i seg selv også en viktig del av å stimulere hodebunnen og hårsekkene. Massasjebevegelsene sprer oljen til hver hårsekk og stimulerer også blodstrømmen i hodebunnen.

Man kan også bruke rikelig med olje i håret og lage en innpakning. Legg deretter litt plast over håret og la det virke noen timer, eller over natten. Siden gulrotolje kan være litt tyktflytende, kan det være greit å blande den med for eksempel litt mandelolje. Mandelolje og gulrotolje blir også en veldig nyttig blanding takket være de naturlig forekommende proteinene i mandeloljen som hjelper til med å bygge opp håret.

Gulrotolje for huden og ansiktet

Gulrotolje er bra å bruke på hele kroppen, spesielt i ansiktet som trenger mye fuktighet. Gulrotoljens høye innhold av næringsstoffer og vitaminer gir huden det tilskuddet den trenger for å føle seg bra. Gulrotoljens rike oransje fargetone gir også huden litt ekstra farge og glans. Den vakre fargen får deg til å se sunnere ut, og nesten litt solbrun. I tillegg til å bli brukt til å behandle tørr hud, kan gulrotolje også brukes til å behandle det motsatte.  Fet hud i ansiktet kan avhjelpes ved regelmessig bruk av gulrotolje. Hvis kroppen produserer for mye talg i ansiktet, blir huden fet, og det er lett å få kviser. Ved å tilsette nyttig vegetabilsk olje som gulrotolje kan du berolige huden og få den til å redusere sin egen produksjon av talg.

I tillegg til å fukte hele huden, kan gulrotolje brukes til å behandle problemområder på grunn av dens antiseptiske og antibakterielle egenskaper.

Sår og utslett

Ved å gni en dråpe olje på og rundt sår, psoriasis, eksem eller utslett, holder man bakterier og infeksjoner borte fra såret, noe som hjelper til med legingen. Vitaminene i oljen kan også brukes til hudens egen helbredelsesprosess.

Bremser aldring av huden

Gulrotolje er rik på antioksidanter som ofte brukes i hudpleieprodukter for å bremse aldring og fornye hudproduksjonen.

Kjøpe gulrotolje

Gulrotolje er tilgjengelig i helsekostbutikker, apotek og på nett. Det finnes også oppskrifter man kan benytte for å lage sin egen gulrotolje. Råstoffet i gulrotolje, gulroten, er noe som dyrkes veldig mye i vår del av verden. Vi anbefaler at du kjøper en økologisk olje for miljøets og naturens skyld. Kjente merker som Crearome og Rose-serien er enkle å finne.