Oregano

Oreganoolje utvinnes fra blomstene og bladene til oreganoplanten. Oljen blir ekstrahert ved dampdestillasjon. Oreganoolje brukes i dag som en naturlig medisin på grunn av dens evne til blant annet å styrke immunforsvaret, drepe bakterier, parasitter og sopp, så vel som dens evne til å kurere utslett og leddsmerter. I tillegg til rent kroppslige formål, kan oljen også brukes til rengjøring eller for å holde insekter unna.

Test: Beste produkt 2024

Den beste oreganooljen vi testet kommer fra Närokällan. En konsentrert olje av høy kvalitet som dufter herlig av oregano. Bør blandes med litt vegetabilsk olje før behandling på huden. For intern bruk anbefaler vi å blande noen dråper olje i et glass med vann. Veldig effektiv!

KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no

Oreganoolje mot forkjølelse

Mange vitner om oreganooljens evne til å lindre forkjølelse. Den er mest effektivt å bruke akkurat når du kjenner at de allerførste tegnene på forkjølelse kommer snikende. Vær obs hvis du våkner og har litt vondt i halsen, eller kjenner andre tegn på en begynnende forkjølelse. Ved å innta noen dråper olje på dette tidlige stadiet, kan mange helt unngå at forkjølelsen bryter ut. Fortsett gjerne med å ta noen få dråper daglig til du føler at alle symptomer er helt borte.

Alternativ til antibiotika?

Oreganoolje har i noen tilfeller vist seg å kunne erstatte antibiotika. Fordi oljen dreper så vel bakterier som sopp, har den fått mye oppmerksomhet for potensialet sitt til å bli brukt i stedet for antibiotika. Ved å bruke mindre antibiotika i samfunnet, kan man redusere problemer med resistens. Antibiotika bør spares til tilfeller der det virkelig trengs. Studier viser at i de fleste tilfeller er oreganoolje en minst like effektiv medisin for forskjellige bakterierelaterte plager som antibiotika. Det har også vist seg at for eksempel oreganoolje har vært i stand til å kurere antibiotikaresistente infeksjoner av E. coli-bakterier. Oljen har også vist seg å være i stand til å effektivt stoppe veksten av visse typer salmonella, og det er grunnen til at den kan gi effektiv beskyttelse mot magesyke.

Oreganoolje for hud og hodebunn

Oreganoolje kan brukes på huden for å behandle en rekke plager. Imidlertid må oljen fortynnes med en vegetabilsk olje, da den er veldig sterk og ikke kan brukes i sin ufortynnede form på huden. Oreganoolje skal ikke brukes på sensitiv hud eller hud med sår, selv ikke i utvannet form, da det kan være veldig irriterende. For eksempel kan oreganoolje brukes til å bekjempe og helbrede munnsår, neglesopp, muskel- og leddsmerter, og til og med flass. Det er også indikasjoner på at oljen kan brukes til å behandle psoriasis og betennelse i huden, men det er ingen studier på området. Kilde: http://www.huffingtonpost.ca/2013/11/14/oil-of-oregano-benefits_n_4274795.html.

Dosering

Siden oljen er veldig sterk, bør den blandes med en ganske stor mengde vegetabilsk olje (for eksempel makadamiaolje) hvis den skal smøres på huden. Hvis oljen skal konsumeres, kan man helle noen dråper i et glass juice eller vann. Oljen smaker sterkt og ikke godt i det hele tatt, men det kan være verdt det for å kunne dra nytte av alle dens egenskaper. Man bør dosere forsiktig i begynnelsen for ikke å irritere slimhinnene i halsen unødvendig. Det er også mulig å inhalere oljen ved å lage et vannbad med varmt vann og noen få dråper oreganoolje. Det er også mulig å absorbere oljen ved å legge noen dråper under tungen. Dette kan føles litt ubehagelig og brenne litt. Hvis du tåler dette, er det en effektiv og rask måte å få oljen inn i kroppen på.