Sederolje, eller sedertreolje som den også kalles, produseres ved destillasjon med hjelp av vann av ved fra sedertre. Nøyaktig hvilken type sedertrær den utvinnes fra kan variere for forskjellige oljer. Oljen er tyktflytende og har en lett gul farge.

Himalayaseder

Vårt valg: Beste produkt 2024

Den beste sedertreoljen vi har testet kommer fra Booming Bob. Dette er en økologisk olje av høy kvalitet som lukter nydelig av sedertre. Fordi oljen er så konsentrert, bør den blandes med en annen vegetabilsk og rimeligere olje før behandling av hud eller hår. Denne oljen kan også sterkt anbefales til bruk i aromaterapi.

KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no

sedertreolje

Egenskaper

Sederoljen har mange fantastiske egenskaper. Den motvirker blant annet sopp, bakterier og insekter. Derfor brukes den ofte i forskjellige produkter som motvirker disse uønskede fenomenene. Den er også en populær ingrediens i sjampo, parfyme og deodorant nettopp på grunn av dens antiseptiske egenskaper.

Sederolje mot håravfall

Alopecia areata er en tilstand som får immunforsvaret til å angripe egne hårsekker, noe som kan føre til uønsket håravfall. Sederoljen er en av oljene som kan brukes for å redusere håravfall og stimulere hårvekst. I en studie der forsøkspersonene regelmessig fikk massert hodebunnen med blant annet sedertreolje, rosmarinolje og lavendelolje ble det påvist gode effekter og redusert håravfall.

Sederoljen er også bra for hodebunnen vedat den beroliger en kløende og flassende hodebunn. Den motvirker flass og eksem i hodebunnen.

Hud

Akkurat som sedertreoljen kan brukes til å berolige hodebunnen, kan den også brukes til å motvirke eksem og kviser i huden generelt. Takket være oljens betennelsesdempende og antibakterielle egenskaper, kan den bidra til å holde huden vakker og ren. Du kan dryppe noen dråper av sedertreoljen i en litt større mengde vegetabilsk olje og massere den i ansiktet og la den virke i omtrent 20 minutter for å holde kviser borte. Dette kan deretter gjentas ukentlig.

Redusert stress

Sederoljen har en meget behagelig duft, og ved å bruke den i aromaterapi sies den å kunne øke velvære og redusere stress. Den varme og myke duften egner seg godt til bruk ved meditasjon eller i en luftfukter for å spre en harmonisk duft i hjemmet.