Neemblad Neemolje er en olje som utvinnes fra frøene til det indiske neemtreet. Neemtreet er et stort og raskt voksende tre som i mange tilfeller kan leve opp til 200 år. Oljen har blitt brukt til medisinske formål i over 4000 år!

Test: Beste kjøp 2024

En ren 100% kaldpresset neemolje. Det kan hende at denne oljen må fortynnes med en litt mer lettflytende og mildere olje før den påføres huden eller håret, da den er veldig tyktflytende.

KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no

neemolie

Neemolje for huden

Neemolje er rik på essensielle fettsyrer, vitamin E og kalsium. Oljeinnholdet har veldig gode egenskaper for menneskelig hud. Fettsyrene og vitamin E i neemoljen blir raskt absorbert av huden og hjelper til med å forynge den i dybden. Oljen gir næring til hudcellene og hjelper dem med å fornye seg. Samtidig forbedrer oljen hudens elastisitet, noe som reduserer sannsynligheten for rynker og linjer. E-vitamin som tilføres huden på denne måten hjelper til med å forhindre oksidasjonsprosesser i huden, og baner vei for sunn og frisk hud. Ingrediensene i oljen bidrar også til å redusere arr og annen hudskade ved å stimulere helingsprosessen.

Neemoljestimulerer også kollagenproduksjonen i huden. Kollagen motvirker hudens aldring. Neemolje har også vist seg å være et naturlig middel mot eksem og annen kløe i huden. Oljen har også betennelsesdempende egenskaper og virker bremsende på kroppens produksjon av histaminer, noe som gjør huden mindre irritert. Oljen er også antibakteriell, som gjør at den kan redusere forekomsten av kviser ettersom den dreper mange av bakteriene som forårsaker disse problemene.

Neemolje for håret

Neem olje har vist seg å gi sunt hår og frisk hodebunn ved regelmessig bruk. Massér oljen inn i hodebunnen en gang i uken, helst i forbindelse med dusj, så kan du vaske ut oljen med vanlig sjampo etterpå. Hvis du vil at oljen skal virke lenger, kan du pakke inn håret og la oljen virke over natten.

Neemolje er effektiv mot flass. Ved regelmessig bruk gjenoppretter oljen PH-verdien i hodebunnen som motvirker begynnelsen av flass. Oljen dreper også flasssoppene effektivt. Den kan også være et middel mott kløende hodebunn og psoriasis.

Neemolje kan også hjelpe de som har problemer med tynnende hår. Oljen stimulerer hårets vekst og styrker håret fra røttene. En annen olje som stimulerer hårveksten er ricinolje.

Neemolje mot sopp og insekter

Neemolje kan brukes på planter for å holde dem fri for skadedyr og soppinfeksjoner. Ved å påføre oljen på platenes blader skapes en naturlig barriere som holder disse problemene borte. Det kan variere hvor godt plantene håndterer oljebehandlingen, noen kan være mer følsomme for oljen enn andre, og man bør være litt forsiktig hvis man er bekymret for plantene sine.

Oljen motvirker også soppdannelse på menneskelig hud. Den kan brukes til å behandle ringorm, neglesopp og fotsopp med mer. Studier har vist at oljen er effektiv mot 14 forskjellige sopparter som kan påvirke kroppen vår.

Oljen brukes også til å holde lus, insekter og mygg borte fra oss mennesker. Hvis du blander litt ren neemolje med for eksempel kokosnøttolje og smører på huden, har den vist seg å være et veldig effektivt middel som holder mygg borte. Oljen brukes også til å holde veggedyr unna, og for å beskytte klær mot møll.