Massasje med olje kan være en kilde til avslapning i tillegg til at den kan gi økt energi og glede. Bruker du en god olje, kan du også gi næring til huden og gjøre den mer elastisk og sunn. Selvfølgelig er massasje også bra å utføre uten olje, men å bruke olje har definitivt sine fordeler. Med olje i massasjen øker friksjonen mellom hendene og huden. Den økte friksjonen gjør opplevelsen av massasjen morsommere, og samtidig mer effektiv.

De beste massasjeoljene 2024

ProduktKommentar
Crearome Mandelolje
Mandelolje er sannsynligvis den mest brukte massasjeoljen. Den er en klassiker som er velprøvd og har alle egenskapene som en massasjeolje skal ha. Mandelolje blir raskt absorbert i huden og holder overflaten passe oljete for en jevn massasje. Oljen er veldig skånsom og gunstig for huden vår.
KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no
Crearome Avokadoolje
Avokadoolje brukes ikke så ofte som massasjeolje, da den er litt tykkere enn mange andre oljer. Vi vil likevel slå et slag for denne oljen fordi den inneholder mange fordeler for huden.
KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no
Rosenserien Jojobaolje
Jojobaolje er massasjeolje nummer én for deg med problemhud. Denne oljen er veldig godt egnet for sensitiv hud som lett blir irritert. Den er så lik hudens egen talg i sin struktur at huden umulig kan reagere negativt på den. Den leger og motvirker ulike hudproblemer og kviser.
KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no
Crearome Sesamolje

Hvis man skal tro den indiske legekunsten Ayurveda, er sesamolje det selvsagte valget for massasje. Den inneholder mange næringsstoffer som gjør godt for huden vår. Sesamolje har også egenskaper som utgjør en god og smidig massasjeolje.
KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no

Å tenke på når du kjøper din massasjeolje

Det er mange forskjellige oljer som er perfekte å bruke til massasje. Hvis du ikke velger noen av de fire oljene ovenfor, er det tre faktorer du bør ta i betraktning når du velger din olje.

Lukt

Man bør selvfølgelig sørge for å velge en olje som lukter godt, eller en nøytral olje, til massasjen. Oljer som sprer en illeluktende duft kan gjøre personen som masseres mindre avslappet, noe som motvirker et av hovedformålene med massasjen. Man kan også tilsette noen dråper med litt godt duftende eterisk olje for å forbedre hele opplevelsen av massasjen.

Konsistens

En god massasjeolje skal ha lav viskositet. Lav viskositet betyr at oljen ikke er tyktflytende. Hendene skal kunne bevege seg lett og jevnt over huden. Oljen skal flyte lett og ikke være klebrig.

Ikke for letttabsorberende

Det er viktig å velge en olje som ikke absorberes direkte inn i huden. Oljen bør bruke tid på å bli absorbert slik at det er rikelig av den på huden mens massasjen pågår. Imidlertid må oljen tas opp i huden til en viss grad for å bidra til å mykne den, og for å gjøre den myk og fuktig etter massasjen.

Aromaterapi ved bruk av eteriske oljer i massasjeoljen

Ved å blande eteriske oljer med en god vegetabilsk olje (se for eksempel en av oljene lenger oppe på siden) kan du kombinere massasjen med aromaterapi. I tillegg til at eteriske oljer gir en nydelig duft og gjør massasjeopplevelsen mer behagelig, kan de også ha medisinske effekter. Effektene av eteriske oljer varierer fra olje til olje. Eksempler på egenskapene til eteriske oljer kan for eksempel være at de styrker immunforsvaret, motvirker stress og depresjon, og gir styrke og avslapning.

For å blande til en hjemmelaget massasjeolje kan du ta omtrent 8 spiseskjeer av en vegetabilisk olje For å blande til en hjemmelaget massasjeolje kan du ta omtrent 4-15 dråper eterisk olje. Ulike eteriske oljer kan ha forskjellige styrker, derfor varierer doseringen litt. For eksempel er eukalyptusolje en sterk eterisk olje der det ofte er tilstrekkelig å bruke noen få dråper. Les mer om hver eterisk olje før dosering. Ofte er det god doseringsinformasjon på emballasjen. Du kan også prøve deg frem for å finne den beste mengden for deg. Bare husk at det er noen eteriske oljer som kan være sterke og irritere huden i større mengder.

Klikk her for best pris og utvalg av eteriske oljer hos bodystore