Eukalyptusolje utvinnes ut fra det australske eukalyptustreet. Eukalyptusbladene er grønne hele året og gir mye næring til blant annet koalabjørnen, som er avhengig av disse for å overleve. Samtidig som treet gir næring til Australias dyreliv, kan det også gi medisinske fordeler for oss mennesker. Ved å presse eukalyptusbladene kan man trekke ut en olje som har mange bruksområder. Eukalyptusolje er en eterisk olje som har blitt brukt til medisinske formål av aboriginerne i tusenvis av år. Da engelskmennene koloniserte Australia, fikk de vite at oljen kunne brukes på sår for å fremskynde helingsprosessen og for å holde infeksjoner borte. Snart startet produksjonen av oljen i industriell skala.

Vårt valg: Den beste eukalyptusoljen 2024

Vårt valg faller på denne 100% rene eukalyptusoljen. Den har en nydelig duft av eukalyptus og er av god kvalitet. Den har gode egenskaper for hud, hår og så vel som for velvære. Når du lukter på denne oljen får du en fantastisk forfriskende følelse.

eukalyptusolje

KLIKK HER for å se tilbudet på bodystore.no

Bruksområder

Det er mange bruksområder for denne fantastiske eteriske oljen, her er noen av dem:.

Helbrede sår

Eukalyptusoljen har antimikrobielle og antiseptiske egenskaper som gjør at den kan brukes til å holde sår rene for bakterier. Ved å påføre litt olje på såret får det muligheten til å leges i fred. Oljen fungerer på alle slags sår, alt fra å kuttsår til brannsår og skrammer til insektbitt og mer. Imidlertid bør man unngå å få oljen i åpne kjøttsår da den er sterk.

Fjerne dårlig lukt

Oljen er utmerket å bruke for å fjerne dårlig lukt. Ta litt olje med varmt vann på en klut og tørk over det du vil skal lukte bedre. Oljen fungerer for eksempel bra på treningssko, eller for eksempel soveområdet til hunden din.

Rengjøring

Ettersom eukalyptusolje har antibakterielle egenskaper, samt at det lukter friskt og godt og godt, er den meget godt egnet bruk ved rengjøring. Ved å ha noen dråper i skurebøtta gir du hjemmet et friskt duft av eukalyptus. Oljen kan også brukes i alt fra vinduspuss til vaskemiddel og toalettrengjøring.

Kurere forkjølelse

Eukalyptusoljen kan brukes til å rense kroppen for giftstoffer og skadelige mikroorganismer. Man kan dra nytte av oljens gode egenskaper ved å inhalere dampen fra den. Man kan bruke en aromalampe for å fordampe oljen, men du kan også gjøre det ved hjelp av en bolle med varmt vann. Bare kok en kopp eller en skål med varmt vann og drypp et dusin dråper eukalyptusolje i vannet. Legg deretter et håndkle over hodet og len deg over bollen mens du inhalerer dampene i omtrent ti minutter.

Eukalyptusolje for håret

Ved å blande noen dråper eukalyptusolje med en annen olje, for eksempel kokosnøttolje, og massere den inn i hodebunnen og håret, kan du gi næring og fuktighet til håret. Denne behandlingen gir langsiktig vakrere og sunnere hår. Eukalyptusoljen forhindrer kløende hodebunn og flass. Oljen brukes også som et naturlig middel mot hårtap..

Kjøp eukalyptusolje

Som alltid når det gjelder eteriske oljer, anbefaler vi at du kjøper en 100% ren olje. Det er billigere versjoner som er blandet med kjemikalier som kan få prisen ned, men du tjener ikke noe på å kjøpe disse. Eteriske oljer finner du lettest på nett, velg en av de større butikkene. Se gjerne etter et økologisk alternativ.